Κοινωνία Οικονομία

Προωθούνται αλλαγές βελτίωσης του εξωδικαστικού μηχανισμού – Δείτε ποιες θα είναι

Η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές για την βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνουν το πως θα καθορίζεται το ύψος «κουρέματος» οφειλών και τα κριτήρια που θα το καθορίζουν. Αυτές οι αλλαγές θα έρθουν με νομοσχέδιο στην Βουλή το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλες οι πλευρές θα επεξεργαστούν ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα παρουσιάσουν στους θεσμούς που έρχονται τον Σεπτέμβρη και μόλις περάσει θα πάει κατευθείαν προς ψήφιση στην Βουλή. Να σημειώσουμε ότι το ήδη υπάρχων σύστημα έχει αποτύχει ως προς την διευθέτηση των χρεών επιχειρήσεων σε πολλαπλούς πιστωτές  διότι σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών από τις 854 επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, μόλις 127 πέτυχαν ένα είδος ρύθμισης των οφειλών τους.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές:

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε για το θέμα ότι «Τι να κάνουμε; Δεν θέλω να ασκήσω κριτική αλλά το μοντέλο δεν λειτούργησε» και συνέχισεε λέγοντας «λιγότερες από 50 εταιρείες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να υπαχθούν σε αυτόν».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «Το υπουργείο, η ΕΕΤ και η ΑΑΔΕ έχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασία. Με την τριμερή επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει και τη δουλειά που γίνεται, νομίζω ότι θα έχουμε σύντομα ένα νομοσχέδιο για το οποίο θα υπάρχει συμφωνία απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε «Το μείζον είναι να μπορούν εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά με μία μικρή βοήθεια να γίνουν βιώσιμες, να μπορούν να παίρνουν αυτή τη βοήθεια».

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa