Κόσμος

«Πρωταγωνιστής» σε… big brother ο Μακρόν

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, δέχτηκε να κυκλοφορεί με ένα μικρόφωνο καρφιτσωμένο στη γραβάτα το τελευταίο οκτάμηνο και να κυκλοφορεί με τον σκηνοθέτη Γιαν Λ’ Ενορέ, ως σκιά, για να γυριστεί το ντοκυμανταίρ «Εμμανουέλ Μακρόν, τα παρασκήνια μιας νίκης».

Το ντοκυμανταίρ αυτό πρόκειται να προβληθεί απόψε από το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, και περιλαμβάνει τα γυρίσματα 200 ημερών που διήρκεσαν ως χθες τα μεσάνυκτα, όπου καταγράφονται οι στιγμές έντασης, η προετοιμασία των συγκεντρώσεων, οι αντιδράσεις του Μακρόν στις πιο καθοριστικές στιγμές της προεκλογικής εκστρατείας του, τις συναντήσεις με τις ομάδες εργασίας του, τις μετακινήσεις του, αλλά και την παρουσία της συζύγου του Μπριζίτ.

μακρόν και μπριζίτ

Η Ζιστίν Πλανσόν, μία από τις επικεφαλής της Troisieme Oeil Productions, συμπαραγωγός του ντοκυμανταίρ με την την εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών Black Dynamite, δήλωσε ότι «η προϋπόθεση ήταν να μην κλείσει ποτέ την πόρτα, σε ό,τι αφορούσε την εκστρατεία. Δέχτηκε και ξέχασε την κάμερα. Ουδέποτε έκλεισε το μικρόφωνο, εκτός από τις στιγμές της προσωπικής του ζωής».

Η διάρκεια του ντοκυμανταίρ είναι 90 λεπτά και εκεί οι θεατές θα ανακαλύψουν έναν Μακρόν που τις περισσότερες φορές είναι χαμογελαστός και ήρεμος ακόμη σε και δύσκολες καταστάσεις, αλλά εμφανώς ευτυχή που λαμβάνει μέρος στην εκστρατεία.

Η συμπαραγωγός τονίζει ότι γύρω του είχε έναν μικρό κύκλο πιστών, συχνά νέων «οι συνεργάτες του είναι η οικογένειά του, αυτό είναι ολοφάνερο», τονίζει.

μακρόν μετά την εκλογή

 

«Τον συναντήσαμε τον Οκτώβριο, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Αφού ρώτησε τον καθένα από τους συνεργάτες του αν συμφωνούσε, ο Μακρόν είπε το ΟΚ, υπό τον όρο ότι ο σκηνοθέτης θα ήταν αόρατος, σαν να μην υπάρχει».

Από την επομένη το πρωί, ο Γιαν Λ΄Ενορέ άρχισε τα γυρίσματα στο αρχηγείο, με την κάμερα στο χέρι, και χάθηκε στον χώρο. Μια αλληλουχία από αρετουσάριστες σκηνές, κομμένες χωρίς επεξηγηματικά σχόλια, χωρίς συνομιλίες μπροστά στην κάμερα. Σαν ένα σημείο στίξης.

Απερίσπαστος ο Μακρόν, αισιόδοξος, εκπλήσσεται, δεν ανησυχεί, όταν τα λεγόμενά του προκαλούν αντιπαράθεση. Όταν οι σύμβουλοί του έχουν άγχος, εκείνος αστειεύεται.

«Έμεινα κατάπληκτος όταν ανακάλυψα σε ποιο βαθμό αυτός ο άνθρωπος είχε υιοθετήσει τους κώδικες επικοινωνίας και εικόνας». Δεν ζήτησε να δει το ντοκιμαντέρ τελειωμένο, το οποίο θα προβληθεί επίσης αύριο, στις 20.00 στο δίκτυο LCI. Για να αξιοποιήσουν μια κούρσα 150 ωρών, οι παραγωγοί σκέπτονται μια κινηματογραφική διασκευή ή μια σειρά ντοκιμαντέρ, ίσως για το δίκτυο Netflix, με το οποίο το συζητούν.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa