Οικονομία

Πρόβλεψη Σκυλακάκη για επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα το 2021

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε σήμερα τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος και σημείωσε ότι αυτό περιλαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Η ανάκαμψη θα έρθει σίγουρα το 2021. Το πώς και πότε ακριβώς δεν το ξέρουμε ακόμα. Γι αυτό και δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό πέραν του 2021, όπως δεν μπορεί να κάνει καμία χώρα. Κλειδί θα είναι το εμβόλιο αλλά και διατήρηση της εμπιστοσύνης και της ψυχραιμίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Σήμερα έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να κάνουμε πολιτική και να βοηθήσουμε την οικονομία και την κοινωνία. Με σιγουριά σας λέω ότι με την βοήθεια των εξαιρετικά μεγάλων ποσών που κέρδισε η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κάνουμε εθνική προσπάθεια ουσιαστικής απορρόφησης. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 4-5 δισ. ευρώ για δημόσιες επενδύσεις και το 1 δισ. από αυτά πήγαιναν αλλού. Τώρα πρέπει αυτά τα ποσά να τα διπλασιάσουμε και να τα τριπλασιάσουμε και να πηγαίνουν σε επενδύσεις».

Τέλος έκλεισε λέγοντας ότι «Αυτή η ύφεση ανάγκασε όλη την Ευρώπη να αλλάξει πολιτική και να πάμε σε μια έντονα πολύ ισχυρή επεκτατική πολιτική. Υπολογίζουμε ότι η παρέμβαση που θα κάνουμε συνολικά στην χώρα θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ μέτρα ρευστότητας και δημοσιονομικών δαπανών».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa