Ευκαιρίες για εργασία

Πρόσληψη 15.000 ανέργων και 568 μονίμων και εποχικών στο Δημόσιο

Έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί μέσω του ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30 – 49 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ παράλληλα οι 5.000 από τις 15.000 θέσεις θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του ΚΕΑ.

Ωφελούμενοι είναι:

α) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών

β) μακροχρόνια άνεργοι και

γ) δικαιούχοι ΚΕΑ.

Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κ.ΑΛ.Ο. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά το 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και η ημερήσια επιχορήγηση ανά άτομο ανέρχεται σε 15€ για άνεργους εγγεγραμμένους τουλάχιστον 3 μήνες στο Μητρώο, 18€ για μακροχρόνια ανέργους και 22€ για δικαιούχους ΚΕΑ.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό 3 επιπλέον μήνες, χωρίς επιχορήγηση, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ δεν υποχρεούνται σε δέσμευση.

568 νέοι εργαζόμενοι

Την ευκαιρία να αποκατασταθούν επαγγελματικά έχουν υποψήφιοι όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά διατίθενται 568 θέσεις.

Ζητούνται κυρίως πολιτικοί μηχανικοί, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής, νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, μουσικοί.

Ξεχωρίζουν οι διαδικασίες πρόσληψης που αφορούν το ΓΝΘ Παπαγεωργίου (99 θέσεις), ΟΑΕΔ (335) και ΑΑΔΕ – ΑΕΜΥ- ΕΚΨΥΕ (53 θέσεις). Τα προσόντα που κρίνουν τον διορισμό στο Δημόσιο είναι ο βαθμός απολυτηρίου, η γνώση Η/Υ, ο χρόνος προϋπηρεσίας, η γνώση ξένης γλώσσας και η εντοπιότητα.

Είναι αναγκαίο να κινηθείτε έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Παρασκήνιο το Σάββατο 4/11

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa