Κόσμος

Πρόστιμο μαμούθ για πασίγνωστο φυτοφάρμακο!

Η εταιρία Monsanto η οποία δραστηριοποιείται στα γεωργικά προϊόντα και φυτοφάρμακα έχασε σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας άλλη μια δίκη και θα καταβάλει 2 δις δολάρια σε ένα ζευγάρι το οποίο πάσχει από καρκίνο εξαιτίας του φυτοφαρμάκου της Roundup.

Παρ’ όλα αυτά το αστρονομικό ποσό δεν θα το πληρώσει η ίδια αλλά η Bayer η οποία είχε εξαγοράσει την εταιρία πέρυσι και πλέον αποτελεί θυγατρική της.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την τρίτη συναπτή καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Monsanto, οι δύο προηγούμενες αποφάσεις εκδόθηκαν από δικαστήρια που επίσης βρίσκονται στην Καλιφόρνια: η μία από πολιτειακό δικαστήριο, η άλλη από ομοσπονδιακό.

Σύμφωνα με την απόφαση η Monsanto θα καταβάλει ως αποζημίωση 18 εκατ. δολάρια στον Άλβα Πίλιοντ, 37 εκατ. στην Αλμπέρτα Πίλιοντ και ένα δις δολάρια στον καθένα ως πρόσθετα, τιμωρητικά ποσά πέραν της αποζημίωσης, διότι η εταιρεία δεν φρόντισε να προειδοποιεί επαρκώς τους πελάτες της για τους κινδύνους που συνεπαγόταν η χρήση του ζιζανιοκτόνου της για την ανθρώπινη υγεία.

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa