Κόσμος

Πρώτος ξανά ο Ιμάμογλου μετά από νέα καταμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε σήμερα ότι μετά την νέα καταμέτρηση αναδείχθηκε και πάλι πρώτος, αφήνοντας πίσω του τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ με διαφορά 20.000 ψήφων. Ο ίδιος ακόμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν. Ο χρόνος περνά και η Κωνσταντινούπολη περιμένει να εξυπηρετηθεί, επομένως θέλουμε απλώς να πιάσουμε δουλειά το ταχύτερο δυνατό. Ελπίζω πως θα υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατό».

Εάν αυτό αποδειχθεί σωστό τότε η θέση του Ταγίπ Ερντογάν δυσχεραίνει διότι χάνει και επίσημα τον δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του, του AKP, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσαν και οι δυο την περασμένη Δευτέρα ότι ο Ιμάμογλου προηγείτο με διαφορά περίπου 25.000 ψήφων, που είναι πολύ μικρή για μια πόλη περίπου 15 εκατομμυρίων κατοίκων. Αυτό οδήγησε το ΑΚΡ να  υποβάλει ενστάσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα οι οποίες εξετάστηκαν  από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας, που αποφάσισε νέα καταμέτρηση των ψήφων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa