Πολιτική

«Πυρά» Αυγενάκη κατά Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας: Προκαλεί θλίψη η αντίδραση τους

«Πυρά» εξαπέλυσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμούς Λευτέρης Αυγενάκης κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα πράξουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να εξυγιανθεί το πλαίσιο που διέπει τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της Φ. Πιπιλή για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της αθλήτριας και Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, εξέφρασε τη θλίψη του για τον τρόπο με τον οποίο η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αντέδρασε στις εξελίξεις.

«Δεν μας προκάλεσε εντύπωση όμως γιατί η διοίκησή της ανήκει στη μειοψηφία αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους ανίκητο. Για κακή τύχη αυτών των προσώπων όμως και όσων θεωρούσαν ότι θα δρούσαν ανενόχλητοι βρέθηκε μπροστά σε μια κυβέρνηση με πολιτική βούληση να φέρει φρέσκο οξυγόνο ανανέωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «οι καταγγελίες των αθλητών και οι χειρισμοί της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν λάβει διαστάσεις έξω από τη χώρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εισέπραξα την απογοήτευση του για τα τεκταινόμενα. Συμφωνήσαμε ήδη στην ανάγκη στενής συνεργασίας με Παγκόσμια Ομοσπονδία για να ξεπεραστεί κρίση. Θα συνεδριάσει το δ/σ παγκόσμιας ομοσπονδίας για να εξετάσει πιθανές κυρώσεις».

Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ακόμα πως παγώνει η χρηματοδότηση της ομοσπονδίας μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των καταγγελιών για κάθε μορφή βίας και διαφθοράς, ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των πόθεν έσχες των μελών της. «Υιοθετούμε πρόταση των Ολυμπιονικών για επιτροπή εξέτασης φαινομένων βίας, με συμμετοχή και αιχμή του δόρατος τα κορυφαία αθλητικά αυτά πρόσωπα. Θέλουμε πληροφορίες και στοιχεία για ν α έχουμε άμεσο πλαίσιο δράσης. Προχωράμε και σε προώθηση καμπάνιας για τα οφέλη του αθλητισμού! Σας διαβεβαιώνω εμείς πολύ μεθοδικά και σεβόμενοι τους θεσμούς κάνουμε και θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες. Δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός! Δουλεύουμε με τους πολλούς για τους πολλούς. Θα πάμε μέχρι τέλους», κατέληξε.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa