Πολιτική

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα! Τα 6 ψέματα η αντιπολίτευση των… μαγκαλιών και ο πολιτικός απατεώνας!

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για τα εργασιακά, ιδιαίτερα στις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας «έφυγε η κρίση από τη χώρα αλλά μείνατε εσείς με τη δική σας εσωτερική κρίση».

Χαρακτηριστικά είπε ακόμα «δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε, στο 2014» αναφορικά με τις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για λιποθυμίες παιδιών.

«Όταν παραπέμπω σε αναρτήσεις που κάνει για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία γιατί το κοριτσάκι δεν ανήκε στα παιδιά που καλύπτον τα σχολικά γεύματα, επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει με τις συνέπειες της πολιτικής σας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια σχολίασε τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τους εργαζομένους στις τράπεζες. «Ενδιαφέρεστε για τις τράπεζες που εσείς τις κλείσατε, κόπτεστε για τους εργαζομένους σε αυτές όταν η 3η ανακεφαλαιοποίηση ήταν δικό σας έργο; Εκπλήσσομαι με το θράσος σας που οι ευθύνες της δικής σας κυβέρνησης σε αντίθεση με την αξιολόγηση της συλλογικής ζημιάς που επιβάλατε στην χώρα, το κόστος είναι μετρήσιμο και το χρεώνεστε εσείς και είναι πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων. Εκπλήσσομαι με το θράσος σας για τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Το κόστος που προκαλέσατε στον Έλληνα φορολογούμενο είναι μετρήσιμο και το χρεώνεστε εσείς και οι υπουργοί σας προσωπικά».

Ο πρωθυπουργός, είπε ακόμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πλειοδοσία για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τέλος, αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας  δεν είναι ποτέ στην αίθουσα όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης. «Είπε ότι δώσατε τα πλεονάσματα για να πάρετε τα εργασιακά. Προτείνω εξέταση κατ’ αντιπαράσταση Τσίπρα-Βαρουφάκη για να μάθουμε τι έγινε το 1ο εξάμηνο του 2015», είπε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας τον λόγο για την δευτερολογία του, ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Τώρα τελευταία σας έχει γίνει πολύ αγαπητός ο κ. Βαρουφάκης».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα: «Μας κατηγορήσετε ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με το Μακεδονικό και σήμερα μας κατηγορείτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα με τα εργασιακά». Απαντώντας επίσης στα όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε τον πρωθυπουργό τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα και είπε: «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Αριστερά και τη δική σας παράταξη. Στην δική σας παράταξη υπάρχει μια λυκοφιλία, με φράξιες. Εμείς παραδεχόμαστε τα λάθη μας και τα συζητάμε. Εσείς τα κάνετε όλα σωστά. Συγχαρητήρια».

Διαβάστε επίσης

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa