Περιφέρειες - Δήμοι

«Πυρά» Πατούλη κατά Σγουρού: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απαντά στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο ΠεΣυ, Γ. Σγουρό, και το “πάγωμα” των έργων στον Φαληρικό Όρμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Ο κ. Σγουρός επιμένει να κρατά “κλειστά τα αυτιά του” στις διαρκείς δημόσιες ανακοινώσεις της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τον ελλιπή σχεδιασμό και την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Ο πρώην Περιφερειάρχης γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο δε σχεδιάστηκε και δεν ξεκίνησε να υλοποιείται από τη Διοίκηση Πατούλη, η οποία έχει κληθεί και σε αυτή την περίπτωση, “να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”.

Δηλαδή να ξεπεράσει τις λανθασμένες επιλογές του χθες, να πιέσει τον ανάδοχο να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις, καθώς και να βρει τους απαραίτητους πόρους, για να προχωρήσει η υλοποίηση των επόμενων φάσεων του αναγκαίου αυτού έργου.

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου ως το τέλος του Ιανουαρίου του 2021. Επίσης ποτέ δεν κρύψαμε ότι αναζητούμε πόρους από διάφορες πηγές ( π.χ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ) για να το ολοκληρώσουμε, αποδεσμεύοντας παράλληλα πολύτιμους πόρους της Περιφέρειας, που θα κατευθυνθούν σε άλλα απαραίτητα για την Αττική έργα.

Για τις ενέργειες αυτές έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι της περιοχής καθώς και κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης. Στο όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Σγουρού για την πορεία του έργου και τους πολίτες που ταλαιπωρούνται, απαντάμε με πράξεις ουσίας.

Τέλος, αν πράγματι πιστεύει ότι αποτελεί αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης, η πολιτική επιλογή των πρώην στελεχών του να τον εγκαταλείψουν, επειδή αντιλήφθηκαν ότι πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα την προσωπική πολιτική του επιβίωση, κι όχι το συμφέρον των πολιτών της Αττικής, τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο πέραν της σοφής λαϊκής ρήσης ότι “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa