Παρασκηνιακά

«Πυρά» Τσακαλώτου κατά ΔΗΣΥ: Tο ΔΝΤ εσείς το φέρατε

Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον Ε. Βενιζέλο έλαβε χώρα στη Βουλή σε σχέση με τις προβλέψεις που έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

«Η κυβέρνηση δεν στοχεύει σε υπερπλεονάσματα, το λέμε για πολλοστή φορά», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι με το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρξει μείγμα μειώσεων φόρων και αύξησης δαπανών. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε επίσης το ΚΙΝΑΛ, να ξεκαθαρίσει αν είναι κοντά σε αυτό το μείγμα των φοροελαφρύνσεων και της αύξησης των δαπανών, ή πιο κοντά στη ΝΔ που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις φοροελαφρύνσεις.

«Δεν υπάρχουν υπερπλεονάσματα με το Μεσοπρόθεσμο, ούτε μέρισμα εκ των υστέρων, αλλά δημοσιονομικός χώρος που θα ξοδεύεται εκ των προτέρων» είπε ο Ε. Τσακαλώτος, που είχε ακούσει νωρίτερα τον κ. Βενιζέλο να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιφέρει την βαριά και «βαβυλώνεια» αιχμαλωσία των υπερπλεονασμάτων, για να κάνει εκ των υστέρων αναδιανομή με μικρά επιδόματα και πλέον αυτά τα υπερπλεονάσματα είναι δέσμευση έναντι των εταίρων που «δεν μας παίρνουν στα σοβαρά ως διαπραγματευτή για τα μέτρα για το χρέος».

«Εμείς δεν φέραμε το ΔΝΤ. Εσείς το φέρατε το ΔΝΤ. Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ. Όταν γίναμε εμείς κυβέρνηση ήταν ήδη στο Πρόγραμμα. Εσείς μολονότι σας συμβούλευσαν να μην το φέρετε το ΔΝΤ, το παρακαλέσατε να έρθει από το Καστελόριζο, συνεπώς μην μας βγαίνετε και από πάνω για το πρόγραμμα», είπε ο υπουργός Οικονομικών στις επικρίσεις του κ. Βενιζέλου.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ