Πολιτική

«Πυρά» Υπουργείου παιδείας κατά Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν την παραβατικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου «Δυστυχώς, για τη Νέα Δημοκρατία, η πραγματικότητα είναι διαφορετική όσους παραμορφωτικούς φακούς κι αν βάλουν, όσους τομεάρχες κι αν επιστρατεύσουν. Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, που συστηματικά η αξιωματική αντιπολίτευση κατασυκοφαντεί, είναι εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα υψηλού κύρους και εξαιρετικών επιδόσεων».

Για την απαξίωση των δημοσίων πανεπιστημίων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως στόχος της δεξιάς αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία «πελατών» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να απαξιώσουν τα δημόσια πανεπιστήμια για να φτιάξουν «πελάτες» για τα ιδιωτικά, υπηρετώντας τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους», τονίζει το υπ. Παιδείας.

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως τα δημόσια πανεπιστήμια δεν εκτρέφουν συμμορίες αλλά λαμπρούς επιστήμονες « γιατί δεν περιμένουν να ιδρυθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να γίνουν καλύτερα και γιατί η περιστασιακή βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας της πανεπιστημιακής ζωής».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa