Παρασκηνιακά Πολιτική

Πως θα ονομαστεί η αίθουσα που θα συνεδριάζει το Υπουργικό με απόφαση Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η αίθουσα που θα διεξάγονται από σήμερα τα υπουργικά συμβούλια θα ονομαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Το όνομα θα είναι «Αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου», στη μνήμη του πρόωρα χαμένου νομικού και δημόσιου λειτουργού, ο οποίος υπηρέτησε με σπάνια συνέπεια και ανεπίληπτο ήθος το δημόσιο συμφέρον.

Ο Δημήτρης Στεφάνου έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουλίου 2014, σε ηλικία μόλις 46 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Στεφάνου

Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (2009 – 2011) και Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης (2011-2012).

Πως είχαν αποχαιρετήσει τον σπουδαίο δημόσιο λειτουργό Μητσοτάκης και Παπανδρέου

«Συνεπής, εργατικός, ακούραστος και θαρραλέος μέχρι τελευταία στιγμή, στάθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ένα κράτος σύγχρονο, ορθολογικό, δημοκρατικό και φιλικό προς τον πολίτη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».

Με αυτά τα λόγια είχε εκφράσει τη λύπη του ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρη Στεφάνου, ο οποίος είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του:

«Νιώθω συντετριμμένος από την απώλεια του Δημήτρη.

Τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν τα συναισθήματα όλων όσων τον γνωρίσαμε. Είχα την τιμή να τον έχω για χρόνια στενότατο συνεργάτη. Όλα όσα ζήσαμε μαζί, τόσα χρόνια, οι κοινοί αγώνες για την Κύπρο, για το ΠΑΣΟΚ, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, και πάνω από όλα για την Πατρίδα, τη σωτηρία της και την αλλαγή της, όλες αυτές οι στιγμές με το Δημήτρη πάντα πρωταγωνιστή, καθιστούν αδιανόητη την απώλειά του.

Πώς να συμβιβαστείς με αυτή;

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Δημήτρη».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa