Κοινωνία

Πως οι συνοριοφύλακες εντοπίζουν στον Έβρο μετανάστες με θερμικές κάμερες (βίντεο)

Βίντεο με συνοριοφύλακες που χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες για να εντοπίζουν και να σταματούν μετανάστες μετέδωσε η σελίδα iefimerida.gr. Τα βίντεο ελήφθησαν στα τέλη Αυγούστου, στον Έβρο, στις περιοχές Πύθιο και Γεμιστή.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα 200 έως 400 άτομα προσπαθούν καθημερινά να περάσουν από τον ποταμό Έβρο στο ελληνικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες. Ίδια είναι η εικόνα και στις Φέρες, λίγες ημέρες αργότερα. Με θερμικές κάμερες οι συνοριοφύλακες εντοπίζουν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων και αποτρέπουν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Η μάχη για τη φύλαξη είναι καθημερινή και απαιτητική.

Δείτε τα βίντεο εδώ: https://youtu.be/oqOgGw36FW8

https://youtu.be/TVyPdkzwyzs

Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, περιγράφει στο iefimerida.gr την καθημερινή μάχη που δίνουν οι ελληνικές δυνάμεις για να κρατήσουν ασφαλή τα σύνορα της χώρας μας. «Καθημερινά στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του νομού μας δίνουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας να κρατήσουμε τα σύνορά μας. Περιμένουμε οι εξαγγελίες για υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στόλο οχημάτων να πραγματοποιηθούν, καθώς ήδη οι νέοι συνοριοφύλακες έχουν αρχίσει την πρακτική τους. Το μήνυμα που δίνουμε από τη δική μας πλευρά είναι αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, επαγγελματισμός, ψυχραιμία, και λέμε με ηθικό ακμαιότατο ο Έβρος έμεινε όρθιος και θα παραμείνει όρθιος».

https://youtu.be/cmb8NnhqmoA

 

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER