Κοινωνία

Πως τα μέλη του Ρουβίκωνα πλήρωσαν 60.000 ευρώ για να αποφυλακιστούν;

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία είχαν συλληφθεί για την επίθεση στην Βουλή αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους και αφού κατάφεραν και πλήρωσαν 60.000 ευρώ ως χρηματική εγγύηση. Πως όμως τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας κατάφεραν να βρουν αυτό το ποσό που δεν είναι και πολύ μικρό;

Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από αλληλέγγυους από διάφορες συναυλίες που έγινα σε όλη την Ελλάδα και από δάνειο το οποίο έλαβαν.

Πιο συγκεκριμένα συγκέντρωσαν τα χρήματα από προσφορές αλληλέγγυων, από συναυλίες που δόθηκαν από αναρχικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, αλλά- όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος- και από… δάνειο που πήρε ο ένας από τους δυο κατηγορούμενος, βάζοντας υποθήκη σε ακίνητο.

Ένας εκ των δυο συλληφθέντων εξηγεί ο ίδιος πως κατάφεραν και συγκέντρωσαν τα χρήματα και αναφέρει ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει φυλακή διότι έχει ξαναβρεθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα. Σύμφωνα όμως πάντα με τα λεγόμενά του στον Ρουβίκωνα έχουν αποφασίσει ότι κνένα μέλλος της συλλογικότητας δεν θα φυλακισθεί όσο «περνά από το χέρι» τους.

Δείτε τι έγραψε ο συλληφθέντας για την επίθεση στην Βουλή:

«Πριν κάποιες μέρες η ανακρίτρια μου όρισε εγγύηση 30.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να βρώ εντός 15 ημερών. Είχε προηγηθεί η επιβολή εγγύησης στον σύντροφό Νίκο με το ίδιο ποσό.Οι δύο εγγυήσεις συνολικού ύψους 60.000 επιβλήθηκαν για την παρέμβαση της ομάδας στο κτίριο της Βουλής. Κακούργημα, εξήντα χιλιάρικα εγγυήσεις, παρών στο τμήμα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, επειδή πέσαν μπογιές για όποιον δεν κατάλαβε. Προφανώς τους έκατσε στραβά ο εξευτελισμός των μέτρων ασφαλείας στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της χώρας.
Εγώ φυσικά “αναγνωρίστηκα” από ασφαλίτη της κρατικής ασφάλειας σε ένα βίντεο όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.

Μου έβαλαν και μένα λοιπόν τριάντα χιλιάδες ευρώ τα οποία με έκπληξη ενημερώθηκα από τα μίντια πως τα…πλήρωσα την ίδια μέρα “κασέρι”. Λίγο δύσκολο βέβαια αφού εγω δεν είχα πάνω μου ούτε τριάντα ευρώ. Αλλά φυσικά αυτά τα γλοιώδη υποκείμενα της δημοσιογραφίας ελάχιστα ενδιαφέρονται για την αλήθεια οπότε έγραψαν πως τα πλήρωσα και το αλαλάζον πλήθος από κάτω αναρωτιόταν “που τα βρήκε ο άπλυτος;;” και διάφορες άλλες χαζομάρες των διαφόρων καμμένων του πληκτρολογίου.
Οπότε η μόνη πιθανότητα για να βρεθούν τα λεφτά ήταν η αλληλεγγύη του κόσμου. Ο συνηθισμένος τρόπος που μαζεύουμε χρήματα εδώ και δεκαετίες, βάζουν πλάτη οι φίλοι, οι αλληλέγγυοι και οι σύντροφοι. Μια ζωή έτσι πάει, δίνουμε και παίρνουμε λεφτά για να μην μπει κανένα παιδί δικό μας “μέσα”.

Το να μην πλήρωνα και να έμπαινα φυλακή για κάποιο διάστημα δεν θα μου ήταν μεγάλο θέμα. Έχω πάει φυλακή (σε Κορυδαλλό Α’ και Ε’ πτέρυγα και στην πειθαρχική φυλακή στο Σταυράκι Ιωαννίνων). Και μάλιστα φυλακή με 6 κακουργήματα και τον 187Α και έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη κάποιων όπλων που βρέθηκαν τότε. Αλλά εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες. Αν ήμουν κανένας κουραδόμαγκας “επαναστάτης” των social media (αναφέρομαι σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους) θα είχα περιθώριο προσωπικών κινήσεων. Βέβαια αν ήμουν τέτοιος (κουραδόμαγκας των social) δε νομίζω να ήθελε και κανείς να με βάλει φυλακή οπότε δεν θα είχα και το δίλημμα..

Για να μην κουράζω άλλο, τα λεφτά μαζεύτηκαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντρόφους, φίλους και αλληλέγγυους που βοήθησαν. Συγκεκριμένα αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους αλληλέγγυους απο: Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ν.Ζηλανδια, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Μάλτα.

Και από Ελλάδα σε Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη.
8 Ιούλη πάλι εδώ θα είμαστε για τις μάχες που έρχονται. Ελπίζω να μην απογοητεύσουμε κανέναν..
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Γιώργος Καλαϊτζίδης»

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa