Slider Πολιτική

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ… για το «4ο μνημόνιο»

«Φωτιές» άναψε η δήλωση του πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου για την μεγάλη, όπως είπε, πιθανότητα υπογραφής ενός 4ου μνημονίου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της πρώτης του ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, να στρέφει τα “βέλη” του προς την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «αυτό είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ».

Ο κ. Προβόπουλος, σε δηλώσεις του,  ανέφερε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει 4ο μνημόνιο που θα συνδεθεί με το χρέος», ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

«Στρατηγική και στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο»

Με αφορμή την δήλωση του πρώην διοικητή της ΤτΕ ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έθεσε το σχετικό ερώτημα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος απάντησε ότι «το 4ο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θέλει να αποτύχει η προσπάθεια για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να βρει τη δικαιολογία για να επιβάλει ένα σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας, ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους. Αυτή την ατζέντα και αυτόν τον πολιτικό στόχο και αυτή την πολιτική στρατηγικής της ΝΔ και της ηγεσίας της, δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε».

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν, ακόμα,  ότι το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη ίδια τη χώρα.

Οι ίδιες πηγές, σημείωναν ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Ενδιαφέρεται – και μάλιστα το διατρανώνει διαρκώς – μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που υποστηρίζει. Επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης. Θέλει η χώρα να σέρνεται, ώστε να δικαιωθεί η ίδια η ΝΔ. Και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει».

Το πρόγραμμα της ΝΔ, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, περιλαμβάνει:

  • Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις,
  • Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,
  • Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
  • Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • Διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής.

«Αυτό που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει είναι να ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν λίγο καιρό, να θυμίσουμε, ότι θεωρούσε βιώσιμο», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας ότι «αποδεικνύεται, όμως, και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος, χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συντριβή που θέλει ο κύριος Μητσοτάκης. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ είχε τονίσει ότι «όχι μόνο θα υλοποιήσω πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα», αλλά «θα [το] συμπληρώσω […] με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις»! Όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κυρίου Μητσοτάκη…»

ΝΔ: Άσφαιρες οι επιθέσεις Τζανακόπουλου 

Σφοδρή επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, χαρακτηρίζοντας άσφαιρες της επιθέσεις του.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι «ο Εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης, αποκομμένης από την κοινωνία, που εξαπάτησε εργαζομένους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, νέους και ανέργους, ισχυρίστηκε σήμερα ότι όλα πάνε καλά. Επιμένουν να μην ακούν την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, που δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον κ. Τσίπρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «κανείς δεν ακούει τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Γι’ αυτό, οι επιθέσεις του κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι άσφαιρες. Παρά το ότι συνειδητά διαστρέβλωσε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, του στέλνουμε την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Δ.Ε.Θ., ώστε να μην έχει πια κανένα άλλοθι».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa