Πολιτική

«Πόλεμος» Μητσοτάκη κατά της αναμονής των ασθενών στα νοσοκομεία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας μαζί με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα γύρω από τον χώρο της υγείας προκειμένου να υπάρχει πολύ σύντομα θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα, την οποία βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινή επαφή τους με το δημόσιο σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα η σύσκεψη διήρκεσε μία ώρα και μετά το τέλος της ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι πλέον η ώρα για να αναλάβουμε ένα τολμηρό άλμα στο χώρο της δημόσιας Υγείας, μία τολμηρή μεταρρύθμιση, η οποία θα έχει μαζί της τους εργαζόμενους και θα πραγματοποιηθεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, η υγεία των οποίων αποτελεί για την κυβέρνηση ένα αδιαπραγμάτευτο αγαθό».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε πως σύντομα θα πραγματοποιηθούν δράσεις οι οποίες θα μειώσουν τον χρόνο αναμονής στην διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και θα επιχειρηθεί η βελτίωση της λειτουργίας των τμημάτων επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Τέλος ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι η ανάταξη και η βελτίωση της λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa