Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2014 Εκλογές 2019 Πολιτική

Πόση άδεια δικαιούμαστε για τις εκλογές;

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά την διάρκεια των εκλογών δικαιούνται από μία έως τρεις ημέρες ώστε να μεταβούν στο τόπο που βρίσκονται τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Σε σχετική εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Δημοσίου.

Οι υπάλληλοι για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας δικαιούνται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας αν μετακινηθούν σε απόσταση 100 – 200 χιλιομέτρων.

Δύο ημέρες δικαιούνται όσοι μετακινηθούν σε απόσταση από 200 – 400 χιλιόμετρα.

Τρεις μέρες δικαιούνται όσοι ταξιδέψουν σε απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων.

Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση επειδή δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά τις τρεις μέρες.

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας εάν μετακινηθούν σε απόσταση από 200 – 400 χιλιόμετρα, δύο ημερών όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και πάνω, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς.

Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση χωρίς όμως να ξεπερνούν τις τρεις ημέρες.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa