Κοινωνία

Πότε είχε περάσει και από την Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας!

Το ταξίδι του 28χρονου μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας στα Βαλκάνια φαίνεται πως περιελάβανε στάση και στην Ελλάδα, καθώς ο Μπρένταν Τάρεντ είχε περάσει transit από την Αθήνα τον χειμώνα του 2016, όταν ταξίδευε από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha, όταν έκανε το ταξίδι από το Κάιρο στο Βουκουρέστι, είχε κάνει στάση στην Αθήνα. Το ίδιο έκανε και όταν επέστρεφε από το Βουκουρέστι στο Κάιρο.

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως είχε βρεθεί στα Βαλκάνια ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Νέα Ζηλανδία, άρχισαν να ψάχνουν το αν είχε περάσει από την Αθήνα και διαπίστωσαν πως βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκείνο που ερευνούν τώρα οι ελληνικές αρχές είναι αν ο μακελάρης απλά βρέθηκε στην Αθήνα για να αλλάξει πτήση ή αν επισκέφτηκε κι άλλη πόλη της Ελλάδας. Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα και υποψίες στις αρχές είναι αφενός οι λέξεις «tourkofagos» και Lepanto (σ.σ. η Ναύπακτος) που ήταν γραμμένες στα όπλα που χρησιμοποίησε ο 28χρονος νεοναζί στην επίθεση.

Δεν αποκλείεται, το Τάραντ να μην ταξίδεψε μόνο αεροπορικώς αλλά και με λεωφορείο. Ήδη, η Interpol έχει στείλει τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του δράστη της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία στο ελληνικό τμήμα της προκειμένου να αναζητήσει τα βήματά του στην Ελλάδα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa