Κοινωνία Υγεία

Πότε θα λειτουργήσει ο αριθμός καταγγελιών 1142 για το κάπνισμα

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτης Πρεζεράκος, σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 FM δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για νέο νόμο για το κάπνισμα, επειδή είχε ψηφιστεί το 2008. Αρχικά αποτύχαμε στην εφαρμογή του και πλέον καταβάλλεται μια νέα προσπάθεια. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε και να επικαιροποιήσουμε κάποια σημεία, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστούν αντίστοιχες προσπάθειες, στο μέλλον. Μετά από μία δεκαετία δείχνει να είναι αυτή η κατάλληλη εποχή, επειδή ο κόσμος φαίνεται να είναι ωριμότερος να δεχθεί αλλαγές και διαφορετικές συμπεριφορές σε σχέση με το κάπνισμα, αλλά και επειδή τυγχάνει του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι είναι «κομβικό σημείο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου την εμπλοκή της ΕΛΑΣ, η οποία , όπως τόνισε, εμφανιζόταν μέχρι πρότινος μόνον σε περίπτωση βεβαιωμένης παραβατικής συμπεριφοράς και μετά από καταγγελίες και αντιδράσεις σε περίπτωση επιβολής προστίμου».

Τέλος ο κ. Πρεζεράκος «Το Νοέμβριο θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό ο τετραψήφιος 1142. Δεν θα αφορά αποκλειστικά καταγγελίες, οι οποίες θα διαβιβάζονται σε αστυνομικά τμήματα, αλλά θα παρέχει και ενημέρωση γύρω από το κάπνισμα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa