Κοινωνία

Πότε σταματούν τα SMS στο 13033 – Πότε αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας

People sit outside a bar in Paris, Thursday, Oct. 29, 2020. France prepared to shut down again for a month to try to put the brakes on the fast-moving coronavirus. Schools are allowed to remain open in this new lockdown, which is gentler than what France saw in the spring. But still a shock to restaurants and other businesses ordered to close their doors in one of the world's biggest economies. (AP Photo/Lewis Joly)

Όλο και πιο κοντά στην κανονικότητα ερχόμαστε καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα ακυρώνονται ένα – ένα ορισμένα μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και τους τελευταίους μήνες περιορίζουν τις μετακινήσεις αλλά και τις δραστηριότητες των πολιτών.

Συγκεκριμένα,  στις 15 Μαΐου, την ημέρα που ανοίγει ο τουρισμός και αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, αναμένεται να σταματήσουμε και να στέλνουμε SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας. Παράλληλα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, η απαγόρευση κυκλοφορίας το επόμενο χρονικό διάστημα θα μετατίθεται ολοένα και πιο αργά. Αναλυτικές ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, «από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός», σημείωσε ο υπουργός. Παράλληλα, ο κ.Γεωργιάδης, τοποθέτησε την επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση γύρω στις αρχές Ιουνίου, κάτι που φυσικά θα εξαρτηθεί και από την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Παράλληλα, όσον αφορά στα γυμναστήρια, ο υπουργός ανέφερε πως θα ανοίξουν μέσα στον Μάιο ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, σημείωσε πως σχεδιάζεται να δοθεί στα γυμναστήρια μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση καθώς πρόκειται για έναν από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER