Πολιτική

Πώς απάντησε ο Μητσοτάκης σε ερώτημα για την προανακριτική

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις προσερχόμενος στις εργασίες της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ προκειμένου να συζητηθεί ο επόμενος επταετής προϋπολογισμός της Ένωσης, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Κανένα σχόλιο. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάνουν τη δουλειά τους». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες στην ερώτηση για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η προανακριτική επιτροπή είναι αυτή που καλείται να χειριστεί το ζήτημα και η κυβέρνηση εξακολουθεί, όπως τόνισε, να διεκδικεί το μέγιστο σε ό,τι αφορά τα κοινοτικά κονδύλια για την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις όσον αφορά στο ΠΔΠ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπόλοιπους έξι ηγέτες το μεσημέρι και διεκδικεί περισσότερα κονδύλια σε ευαίσθητους τομείς, όπως το μεταναστευτικό και η αγροτική πολιτική. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία στη Σύνοδο, δεν θα πρέπει να δραματοποιείται η κατάσταση και πως δεν υπάρχει, ως λέγεται, κίνδυνος για απώλεια κονδυλίων για την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa