Παρασκηνιακά Σε πρώτο πλάνο

Πώς γλίτωσε τη διαγραφή ο πρώην διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Το tweet του πρώην πλέον διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Μάνου Κούλα, το οποίο περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την ηγεσία της ΝΔ.

Κάπως έτσι, μόλις το εν λόγω tweet έγινε αντιληπτό, στη ΝΔ έψαξαν για τρόπο αντίδρασης, με δεδομένο πως το είχαν ήδη εντοπίσει φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, αλλά και γνωστά accounts στο twitter.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», η σκέψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να διαγραφεί το στέλεχος του κόμματος, όντας εξοργισμένος με το σχόλιό του.

Ως προς αυτό, φαίνεται πως κατευναστικό ρόλο έπαιξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος αντιλαμβανόταν μεν το πρόβλημα που προκλήθηκε από το απρεπές tweet, γνωρίζει όμως πολύ καλά τις ισορροπίες στον Βορρά, ιδίως σε επίπεδο νεολαίας, μιας και η ΟΝΝΕΔ πολλές φορές βρίσκεται αντιμέτωπη με κατάλοιπα του μηχανισμού που έμεινε πίσω μετά το συνέδριο-φιάσκο του περασμένου Απριλίου.

Κάπως έτσι, ο κ. Κούλας ωθήθηκε σε παραίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή, και πλέον το θέμα του περνά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής. Ήδη, πάντως, σε στελέχη που ανήκαν στην ομάδα του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη σήμανε συναγερμός, με πολλούς να αναφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρώην πλέον διευθυντή της οργάνωσης στην πόλη. Γινόταν λόγο για «διορισμένα στελέχη», ενώ άλλο πρώην στέλεχος της γαλάζιας νεολαίας μιλούσε για «πουθενάδες κομπάρσους».

Να σημειωθεί, πάντως, πως το ζήτημα απασχόλησε και πηγαδάκια βουλευτών της ΝΔ, με τη συντριπτική πλειοψηφία, πάντως, να τίθεται υπέρ της απομάκρυνσης του κ. Κούλα. «Δεν μπορείς να έχεις θεσμική ιδιότητα και να λες αυτά τα πράγματα. Θα πρέπει να παίρνεις και την ευθύνη των λόγων σου μετά», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής του κόμματος.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa