Πολιτισμός

Πώς η επαναλειτουργία της Ακρόπολης αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τα κλεμμένα γλυπτά!

Αφορμή στάθηκε η είδηση της επαναλειτουργίας της Ακρόπολης, όπως και όλων των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα, μετά την καραντίνα για τον κορωνοϊό.

Έτσι αυτές τις μέρες τα «βλέμματα» του διεθνούς Τύπου, αλλά και όλου του κόσμου, στράφηκαν με θαυμασμό προς την Ακρόπολη και τα μνημεία της, που αποτέλεσαν σταθμό στην εξέλιξη της δυτικής τέχνης, της αρχαίας μηχανικής και της αρχιτεκτονικής.

Όπως ενημέρωνε την Πέμπτη 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η προβολή της επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, μετά από 64 μέρες σιωπής λόγω της πανδημίας της covid-19, προκάλεσε τέτοια έκρηξη φιλελληνισμού μεταξύ των προέδρων των Διεθνών Επιτροπών για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, που μαζί με το ΥΠΠΟΑ, ανοίγουν μια νέα δυναμική σελίδα στη διεκδίκηση για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το βίντεο, το οποίο υλοποίησε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζει εύγλωττα τη μεγαλοπρέπεια του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, που συμβολίζει παγκόσμιες άυλες πολιτιστικές αξίες, όπως η δημοκρατία, η ελευθερία της έκφρασης και η φιλοσοφία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa