Αθλητικά

Πώς η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού περνά από τη… Συνθήκη της Λωζάνης!

Ολυμπιακός Αρούκα

Πολιτική χροιά φαίνεται να παίρνει ο επικείμενος ποδοσφαιρικός αγώνας του Ολυμπιακού με την τουρκική Οσμάνλισπορ, στο πλαίσιο του Europa League.

Πρόεδρος της τουρκικής ομάδας είναι ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιουκτσέκ , ο οποίος θεωρεί τα περισσότερα ελληνικά νησιά… τουρκικά.

Μελίχ Γκιουκτσέκ

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανεβάσει στο twitter έναν χάρτη, στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά. Τα οποία, όπως υποστήριξε περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

χάρτης

Από κάτω είχε σχολιάσει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάνη νίκη…».

Παρόλα αυτά, πολλοί ήταν αυτοί που στράφηκαν εναντίον του για την ανάρτηση αυτή, αφού ο χάρτης που δημοσίευσε ήταν του «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και δείχνει τα νησιά που οργανώνει τουριστικές εκδρομές.

Έχει πει και άλλα όμως ο δήμαρχος της Άγκυρας. Ότι για παράδειγμα, ο εχθρός του Ερντογάν και υποκινητής του πραξικοπήματος κατά τον Τούρκο πρόεδρο, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν έχει στη διάθεσή του ένα τζίνι και μέσω αυτού «καταφέρνει να σκλαβώνει ανθρώπους».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa