Παρασκηνιακά Πολιτική

Πώς θα «παίξει» ο Τσίπρας μετά το «διαζύγιο» στο ΚΙΝΑΛ

Στο τραπέζι των επιτελών της Κουμουνδούρου, στην αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές, αναμένεται να πέσει και η νέα κατάσταση που έχει προκληθεί στο χώρο της κεντροαριστεράς μετά το «διαζύγιο» του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η σύμπλευση με τη Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορούσε να προχωρήσει. Ωστόσο η Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί να κινείται στην ίδια υψηλών τόνων ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλει να ακολουθήσει μια αυτόνομη πορεία.

Όπως σημειώνει το newpost.gr, όλα τα σενάρια πλέον εξετάζονται αφού η  διαχωριστική γραμμή που τράβηξε η Φώφη Γεννηματά με τη ΝΔ μπορεί να προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα στην Κουμουνδούρου, αν οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιλέξουν να επιστρέψουν στην αρχική τους βάση. Με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας η «απαγκίστρωση» του ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ εκτιμήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει.

Η στρατηγική που θα ακολουθηθεί απέναντι στο ΚΙΝΑΛ θα καθοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες βασισμένη στο γεγονός πως και η Φώφη Γεννηματά κινδυνεύει να αποσυσπειρωθεί με δεδομένη την επιρροή που έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε πολλά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και στο εκλογικό σώμα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa