Υγεία

Πώς να χάσετε λίπος από το πρόσωπο;

Πολλές γυναίκες έχουμε θέμα με το συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ όταν το πετυχαίνουμε, στη συνέχεια θέλουμε να γυμνάσουμε τα μέρη του σώματος μας που έχει γίνει η καύση του λίπους.

Υπάρχουν, μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να δούμε άμεσα αποτελέσματα.

Ασκήσεις για το πρόσωπο

Μπορούν να γίνουν για να καταπολεμήσουν τα σημάδια της γήρανσης και για να βελτιώσουν τη δύναμη των μυών της περιοχής. Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, από το να φουσκώνετε τα μάγουλά σας και να πιέζετε τον αέρα από τα αριστερά στα δεξιά, μέχρι και να σουφρώνετε τα χείλη σας. Άτομα που δοκίμασαν τις συγκεκριμένες ασκήσεις είδαν βελτίωση στο πρόσωπο τους.

Περισσότερη αερόβια

Μήπως χρειάζεστε περισσότερη αερόβια άσκηση; Το λίπος στο σώμα δεν καίγεται εύκολα όταν εστιάζουμε σε μια περιοχή, αλλά χρειάζεται γυμναστική, για να ελαττωθεί συνολικά στο σώμα, προφανώς και στο πρόσωπο.

Περισσότερο νερό

Το νερό μας βοηθά να παραμένουμε ενυδατωμένοι, να αποφεύγουμε την υπερφαγία, αλλά και να χάνουμε κιλά. Μια μελέτη μικρής κλίμακας έδειξε πως ένα ποτήρι νερό μαζί με το πρωινό σήμαινε περίπου 13% λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, το νερό βοηθάει στην σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σας.

Λιγότερο αλκοόλ

Ένα ποτό δεν πρόκειται να σας πειράξει, αλλά αν το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ, το πρόσωπό σας θα υποφέρει. Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες, με αποτέλεσμα να πρήζει όλα τα μέρη του σώματος μας, λόγω κατακράτησης υγρών.

Λιγότεροι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, τα γλυκά, τα ζυμαρικά και το λευκό αλεύρι είναι τροφές που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους, συνεπώς κάποιο από αυτό το βάρος θα εγκατασταθεί στο πρόσωπό μας.

Περισσότερος ύπνος

Χρειαζόμαστε καθημερινά τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες ύπνου. Η αϋπνία κάνει τα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) να αυξάνονται επικίνδυνα και οι παρενέργειές της είναι πολλές, μία εκ των οποίων και η αύξηση βάρους.

Λιγότερο αλάτι

Αν το παρακάνουμε με το αλάτι στο φαγητό μας, η πιο συνηθισμένη παρενέργεια είναι το πρήξιμο, που εμφανίζεται και στο πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι (το νάτριο, συγκεκριμένα) προκαλεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας. Εκτός από το έξτρα αλάτι που (δεν πρέπει να) βάζουμε στο φαγητό μας, το βρίσκουμε σε τεράστιες ποσότητες σε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα αλλαντικά.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa