Παρασκηνιακά

Πώς ο Δένδιας πέτυχε το… εκτός έδρας γκολ! Η επόμενη μέρα

Η εντολή ήταν ξεκάθαρη από το Μέγαρο Μαξίμου: σε περίπτωση πρόκλησης, θα απαντήσεις!

Και ο Νίκος Δένδιας σκόραρε εκτός έδρας!

Δίνοντας δημόσιες, ξεκάθαρες, ψύχραιμες απαντήσεις και ξεδιπλώνοντας τόσο τις πάγιες ελληνικές θέσεις, όσο και αποκαλύπτοντας τις ξεκάθαρες επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας τίναξε στον αέρα τους στόχους που είχε θέσει η Άγκυρα για την επίσκεψη αυτή.

Η ατάκα του Τσαβούσογλου περί ιδιωτικότητας, αλλά και η προσπάθεια των Τούρκων διπλωματών να εμποδίσουν τη δευτερολογία του Έλληνα υπουργού, όπως σημειώνει το protothema.gr, μαρτυρούσε περισσότερο τη δεινή θέση του.

Ο Νίκος Δένδιας, όμως, φαίνεται ότι είχε προηγουμένως προκληθεί τόσο από τον Τσαβούσογλου, όσο κυρίως από τον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προς έκπληξή τους, απάντησε και μάλιστα δημοσίως.

Ούτε η αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να μην αναγνωρίσει δημοσίως την διπλωματικά εύστοχη απάντηση του Δένδια.

Η συνέντευξη Τύπου δεν πέρασε απαρατήρητη από το διεθνή Τύπο, ο οποίος έκανε λόγο «για σύγκρουση».

Ερώτημα αποτελεί η συνέχεια μετά τα όσα έγιναν χθες. Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία και η εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ήταν και παραμένει επιλογή της Αθήνας.

Ακόμα κι αν για διαφορετικούς λόγους, όπως σημειώνει το iefimerida.gr, οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχιστεί ο διάλογος, μέσω των διερευνητικών επαφών, είναι δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αν μπορεί να οδηγήσει κάπου αυτή η τακτική. Από  τη στιγμή, μάλιστα, που οι δυο πλευρές δεν φαίνεται να έχουν κανένα σημείο επαφής στα κρίσιμα ζητήματα και με την Τουρκία να εκφράζει αναθεωρητικές απόψεις.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa