Πολιτική

Πώς ο Μητσοτάκης έριξε στο «καναβάτσο» τον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε αυτή τη περίοδο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τον υπουργό Οικονομικών, την ώρα που υπάρχουν πολλαπλά μέτωπα ανοιχτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό πως το κόμμα του προσπαθεί να διχάσει την χώρα, την ώρα που χρειάζεται συσπείρωση εν μέσω της πανδημίας, αλλά και των τουρκικών προκλήσεων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν πως γύρισε  μπούμερανγκ για τον Αλέξη Τσίπρα η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, καθώς ο ίδιος και τα στελέχη του βρέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης σε θέσεις αμυνόμενων απέναντι στη σκληρή κριτική που ασκήθηκε για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να αφιερώσει τα δύο τρίτα της ομιλίας του αμυνόμενος στις καταγγελίες τη Ν.Δ., γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μάλιστα σχολίασε ότι «εκείνος που αισθάνθηκε πολύ άβολα αυτές τις τρεις ημέρες δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας, αλλά ο κ. Τσακαλώτος», υπενθυμίζοντας ότι τότε ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με τη συμφωνία των τραπεζών, καθώς και ότι με δική του υπογραφή, τον Φεβρουάριο 2019, καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας όπως προβλεπόταν από το νόμο Κατσέλη.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER