Κοινωνία

Πώς συνδέεται ο θάνατος της Λίνας με τις απειλές σε πρώην βουλευτή!

Δημοσίευμα θέλει τον άνθρωπο που κρυβόταν πίσω από τα «εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα που έστελναν στον Σπύρο Δανέλλη να είναι ο ίδιος που απειλούσε και την αδελφή της Λίνας Κοεμτζή, η κοπέλα που  είχε βρει τραγικό θάνατο πέφτοντας στο κενό από τον ένατο όροφο των εστιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Νοέμβριο του 2016, μετά από δημοσίευση φωτογραφιών της στο Διαδίκτυο.

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού που είχε ταχθεί υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε δεχθεί πλήθος απειλητικών τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, από έναν 40χρονο, ο οποίος προσήχθη κι αργότερα συνελήφθη, καθώς έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων του από το κινητό με το οποίο έστελνε μηνύματα κι απειλούσε τον βουλευτή.

Οι Αρχές εντόπισαν κοινά στοιχεία στις τηλεφωνικές συνδέσεις με τα μηνύματα κατά Δανέλλη και Κοεμτζή, δημιουργώντας ερωτήματα για το πώς κινούνται αυτοί οι «σκοτεινοί» κύκλοι, το ευρύ πεδίο «δράσης» τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εν τέλει δρουν.

Οι έρευνες των Αρχών εντόπισαν κοινά στοιχεία στις τηλεφωνικές συνδέσεις που εμπλέκονται στα εν λόγω μηνύματα κατά του Ηρακλειώτη πρώην βουλευτή και τις διαδικτυακές απειλές που είχε δεχτεί η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή.

Ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» η Ασφάλεια θεωρεί το ίδιο άτομο. Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ τον Ιανουάριο του 2019. Ο 40χρονος είχε προσαχθεί, καθώς από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν καταχωρισμένη στο όνομά του φέρεται πως είχαν αποσταλεί απειλητικά μηνύματα σε βάρος του Σπύρου Δανέλλη και της οικογένειάς του. Ο 40χρονος φέρεται να εμπλέκεται, ωστόσο, και στην υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας με τα στοιχεία του 40χρονου εμπλέκεται στην υπόθεση απειλών που δέχτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο μέσω Facebook η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Ωστόσο, οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι τηλεφωνικές συνδέσεις που «οδηγούν» στον 40χρονο άνδρα να είναι «πακιστανικά» τηλέφωνα, δηλαδή καρτοκινητά- φαντάσματα, τα οποία δημιουργήθηκαν με στοιχεία του εν λόγω ατόμου, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και κυρίως χωρίς να είναι ο πραγματικός χειριστής τους.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER