Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις – «Καρφιά» για την περίοδο Βαρουφάκη

Μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Handelsblatt. Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλιώς υπάρχει η περίπτωση να ανασταλούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Επίσης, επισήμανε ότι η περίοδος Βαρουφάκη κόστισε δισεκατομμύρια. Σε ερώτηση της Handelsblatt γιατί το πρόγραμμα της Ελλάδας κράτησε τόσα χρόνια απάντησε: ««Σε καμία άλλη χώρα τα προβλήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα και η δημόσια διοίκηση τόσο αδύναμη όσο στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, επί Βαρουφάκη η χώρα οδηγήθηκε στη λάθος κατεύθυνση για έξι μήνες και αυτό κόστισε στους Έλληνες δισεκατομμύρια. Για αυτούς τους λόγους , η διαδικασία προσαρμογής διήρκεσε οκτώ χρόνια και όχι μόνον τρία, όπως σε άλλες χώρες.

Αλλά οι προσπάθειες τώρα καρποφορούν. Από το 2016, η χώρα δεν έχει ελλείμματα παρά το γεγονός ότι το έλλειμμα ήταν πάνω από 15% το 2009. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν εφικτά μόνο επειδή εφάρμοσε ευρείες και συχνά επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, προειδοποίησε ότι: «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Διαφορετικά κάποια από τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να ανασταλούν».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa