Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις – «Καρφιά» για την περίοδο Βαρουφάκη

Μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Handelsblatt. Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλιώς υπάρχει η περίπτωση να ανασταλούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Επίσης, επισήμανε ότι η περίοδος Βαρουφάκη κόστισε δισεκατομμύρια. Σε ερώτηση της Handelsblatt γιατί το πρόγραμμα της Ελλάδας κράτησε τόσα χρόνια απάντησε: ««Σε καμία άλλη χώρα τα προβλήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα και η δημόσια διοίκηση τόσο αδύναμη όσο στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, επί Βαρουφάκη η χώρα οδηγήθηκε στη λάθος κατεύθυνση για έξι μήνες και αυτό κόστισε στους Έλληνες δισεκατομμύρια. Για αυτούς τους λόγους , η διαδικασία προσαρμογής διήρκεσε οκτώ χρόνια και όχι μόνον τρία, όπως σε άλλες χώρες.

Αλλά οι προσπάθειες τώρα καρποφορούν. Από το 2016, η χώρα δεν έχει ελλείμματα παρά το γεγονός ότι το έλλειμμα ήταν πάνω από 15% το 2009. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν εφικτά μόνο επειδή εφάρμοσε ευρείες και συχνά επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, προειδοποίησε ότι: «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Διαφορετικά κάποια από τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να ανασταλούν».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa