Άρθρα Παρασκηνιακά

Ρίχνουν… μπετά για (απο)κόμμα στη «δεξιά» πολυκατοικία

Η αυτοδυναμία που πέτυχαν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές του 2019 είναι αλήθεια ότι απογοήτευσε όσους ήθελαν να κρατήσουν το… αυθαίρετό τους στη «δεξιά πολυκατοικία».

Τα όνειρά τους να συγκυβερνήσουν ή να θέσουν σε ομηρία τον πρωθυπουργό είχαν αποτύχει, γι’ αυτό και για λίγο καιρό τα σχέδιά τους μπήκαν στο «ψυγείο».

Βλέπεις η διάλυση της ΧΑ, αλλά και οι κακές της σχέσεις (τότε) με τον Βελόπουλο, για τον οποίο πίστευαν ότι θα είναι εφεδρεία στη Νέα Δημοκρατία, τους ματαίωσε τους σχεδιασμούς.

Ενάμιση χρόνο μετά, φαίνεται ότι οι εμπνευστές της δημιουργίας απο-κομμάτων στα πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δραστηριοποιούνται και πάλι.

Το τρίπτυχο που διαχέουν στις τοπικές κοινωνίες είναι:

1.   Οι επιπτώσεις της πανδημίας.

2.   Ο Κυριάκος αξιοποιεί μόνο ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι (τους το χάλασε λίγο ο ανασχηματισμός, αλλά θα το συνεχίσουν).

3.   Τα εθνικά θέματα.

Το τελευταίο μάλιστα, με αφορμή την επανέναρξη των διερευνητικών, είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό διότι ποντάρουν πολλά σε μια ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη, που θα δημιουργήσει το σκηνικό της νέας εποχής «Μακεδονομάχων».

Φυσικά σε όλα αυτά τα σχέδια, των συγκεκριμένων κύκλων, υπάρχουν και πρόθυμοι επιχειρηματίες, αλλά και εκδότες, που «πουλάνε» πατριωτισμό, ροκανίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και στοχοποιούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία. Θύμα τους πέφτουν και καθηγητές οι οποίοι, εμπνεόμενοι από γνήσιες ανησυχίες για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις, χρησιμοποιούνται από το «σύστημα» για να επιφέρουν πλήγματα στην κυβέρνηση.

Ήδη διάφορες κινήσεις ετερόκλητων συμμαχιών (εθνικιστών, ακροδεξιών, αλλά και ακραίων φιλελεύθερων) σχηματοποιούνται και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν. Εξάλλου, η απλή αναλογική με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές τούς έχει ανοίξει την όρεξη, είτε για να βγάλουν χρήμα είτε για να εξασφαλίσουν ασυλία.

Το μεγάλο τους έλλειμμα είναι το ποιος θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, μιας και σε διάφορες προσωπικότητες που απευθύνθηκαν, είτε απογόνους ιστορικών προσώπων, είτε αποστράτους, είτε πρόσωπα της τ. βασιλικής οικογένειας, έφαγαν πόρτα καθώς μυρίστηκαν το τι «παίζεται».

Έτσι, το κυνήγι για εύρεση αρχηγού, τον οποίο θα αποδέχονταν και οι υπόλοιποι, συνεχίζεται. Πάντως, οι εμπνευστές της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής, όπως και τότε, παραμένουν ενεργοί και συνεχίζουν τον πετροπόλεμο κατά της Νέας Δημοκρατίας, εκμεταλλευόμενοι αστοχίες, λάθη και, φυσικά, τους διαχρονικούς και σταθερούς ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης.

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa