Αθλητικά

Ρατσιστική επίθεση μέσω Instagram σε ποδοσφαιριστή της Κρίσταλ Πάλας

Απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση δέχτκε ο ποδοσφαιριστής της Κρίσταλ Πάλας, Γουίλφριντ Ζαχά, που δημοσίευσε στο twitter το υλικό που του εστάλη για να εντοπιστεί ο αποστολέας του μηνύματος.

Επρόκειτο για μηνύματα που του είχαν στείλει πριν τον αγώνα της ομάδας του με την Άστον Βίλα.

Αμέσως μετά την ανάρτηση του Ζαχά ξεκίνησε έρευνα για να εντοπιστεί τελικά ο “νεόκοπος” ρατσιστής, που είναι μόλις 12 χρονών. Παρόλη τη μικρή του ηλικία δεν γλίτωσε τις χειροπέδες από τους Βρετανούς αστυνομικούς. Η αστυνομία των West Midlands ανακοίνωσε ότι ο 12χρονος που προχώρησε στην αχαρακτήριστη χειρονομία, συνελήφθη.

Ο 12χρονος ρατσιστής είχε στείλει προσβλητικά μηνύματα και μια φωτογραφία από συγκέντρωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Η ανάρτηση του Ζαχά:

Woke up to this today. pic.twitter.com/Zal0F96htJ

— Wilfried Zaha (@wilfriedzaha) July 12, 2020

 

 

Ο Γουίλφριντ Ζαχά, μετά το τέλος του αγώνα με την Αστον Βίλα, ευχαρίστησε την αστυνομία για την γρήγορη δράση της, ενώ παράλληλα τόνισε πως το φαινόμενο ρατσισμού πρέπει να σταματήσει να υπάρχει.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν πήραμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα με την Αστον Βίλα, αλλά θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματά στήριξης που μου στέλνετε. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την αστυνομία των West Midlands, για την ταχεία δράση της και την σύλληψη αυτού του ανθρώπου.

Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβετε ότι ανεξάρτητα από την ηλικία σας, η συμπεριφορά και τα λόγια σας έχουν συνέπειες και δεν μπορείτε να κρυφτείτε από τα κοινωνικά μέσα.

Είναι σημαντικό για τις κοινωνικές πλατφόρμες να αναζητούν τέτοιου είδους ανθρώπων. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω λάβει μηνύματα όπως αυτό, ούτε είμαι ο μοναδικός παίκτης που λαμβάνει τέτοια μηνύματα

Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την αγάπη και την υποστήριξη, αλλά φτάνει πια! Δεν αρκεί πλέον να αηδιάζω με αυτά τα μηνύματα και να προχωράω. Δεν αρκεί απλά να πω όχι στον ρατσισμό. Πρέπει να λάβουμε δράση. Χρειαζόμαστε εκπαίδευση. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν».

Η ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Βρετανίας έσπευσε να σχολιάσει υπερισπιζόμενη το Ιβοριανό ποδοσφαιριστή εφιστώντας την προσοχή στην ανεξέλεγκτη χρήση των social media.

Τα σχόλια που εστάλησαν στον Ζαχά ήταν αρρωστημένα. Το γεγονός ότι αποστολέας ήταν ένας 12χρονος είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Τέτοια περιστατικά ισχυροποιούν το αίτημά μας να υπάρξουν αυστηρότερες ρυθμίσεις στις εταιρείες των social media“.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa