Κόσμος

Ρωσία: Στους -50 βαθμούς πάνε τα παιδιά στο σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαθητές του χωριού Οϊμιάκον της Ρωσίας αυτές τις μέρες είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο στους -50 βαθμούς.

Το χωριό που βρίσκεται στην περιοχή του περικυκλίου της Δημοκρατίας της Γιακούτια της Ρωσίας, γνωστή και ως Σαχά, θεωρείται ο Βόρειος Πόλος του Ψύχους κατέχοντας με μετρημένους -71 βαθμούς το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο κρύου κατοικημένου οικισμού του κόσμου από το 1926.

Όπως δήλωσε η διοίκηση του χωριού στον διαδικτυακό τόπο News.Ykt.Ru για την Πέμπτη της προηγούμενης εβδομάδας: «Οι τάξεις ακυρώνονται σε θερμοκρασίες -52 βαθμούς Κελσίου για τους μαθητές από την πρώτη έως την Πέμπτη τάξη. Το πρωί ήταν -50 βαθμοί Κελσίου. Όλα τα παιδιά είναι στο σχολείο».

Την ίδια βδομάδα οι μαθητές ενός άλλου χωριού της ίδιας περιοχής, του χωριού Τσοκουρντάχ, ανέβασαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο κινηματογραφούσαν την επιστροφή τους από το μάθημα μέσα σε μια μεγάλη θύελλα. Εκείνη τη μέρα το μάθημα διακόπηκε νωρίτερα, αφού όπως ανέφερε η Σβετλάνα Κόντσεβα, αντιπρόεδρος του σχολείου στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, ο άνεμος έφτασε ταχύτητες τα 30 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa