Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Σάκης Ιωαννίδης στο «Π»: Ξεκάθαρες οι προτεραιότητες μας

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Σάκης Ιωαννίδης, μιλάει για το διακύβευμα των εκλογών, τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών, αλλά και για την υποψηφιότητά του.

Τονίζει ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ασφάλεια, η Παιδεία και η οικονομία, ενώ δηλώνει ότι θέλει να εκπροσωπήσει «όλους τους πολίτες που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή και αξίζουν μια καλύτερη Ελλάδα».

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου; 

Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη ζωή για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη χώρα και να δώσουμε ίσες και δίκαιες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες.

Να ξαναδώσουμε προοπτική και αληθινή ελπίδα σε όσους πραγματικά θέλουν να δουλέψουν και να δημιουργήσουν με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ σε περίπτωση που αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας; 

Όπως έχει καταστήσει σαφές και ο πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία έχει τρεις ξεκάθαρες προτεραιότητες: την ασφάλεια των πολιτών, την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης.

Είναι ανάγκη να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και η νομιμότητα σε κάθε φάσμα της κοινωνικής ζωής, μετά από 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πρωτοφανή ανοχή στην παραβατικότητα και την παρανομία.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άβατα και εστίες εγκληματικότητας και παρανομίας μέσα στα Πανεπιστήμια και για αυτό θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατάργηση του ασύλου ανομίας.

Αυτό μάλιστα συνδέεται και με το γενικότερο σχέδιό μας για το κομμάτι της Παιδείας, στο οποίο κεντρικός πυλώνας είναι η ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και Πανεπιστημίου.

Τα Πανεπιστήμιά μας μπορούν και πρέπει να γίνουν «φάρος» πολιτισμού και ανάπτυξης και όχι παραβατικότητας και ανομίας.

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας όμως προφανώς είναι και η οικονομία. Εκεί θα διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις, με μείωση φόρων και εισφορών, σταθερό φορολογικό σύστημα, κίνητρα για τις επιχειρήσεις και μέτρα για την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών. Μια αναπτυξιακή πολιτική δηλαδή, που θα φέρει μεσοπρόθεσμα πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει ότι θα επιδιώξει συνεργασίες ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. Είστε υπέρμαχος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων ή των κυβερνήσεων συνεργασίας;

Το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο κ. Τσίπρας στη χώρα είναι ο διχασμός που έχει προκαλέσει, η προσπάθειά του να χωρίσει όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τους πολίτες, σε μια σύγχρονη εφαρμογή του «διαίρει και βασίλευε». Οι Έλληνες όμως, όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, και αυτό θέλουμε να κάνουμε.

Από εκεί και πέρα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα προσδώσει πολιτική σταθερότητα, αλλά ο δικός μας στόχος είναι η δημιουργία μια πλατιάς πλειοψηφικής μάζας στην κοινωνία, που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς κράτους με υγιή και ανταγωνιστική οικονομία.

Γιατί ένας νέος άνθρωπος, με σπουδές και επαγγελματική πορεία, όπως εσείς, να ασχοληθεί με την πολιτική;

 Η αλήθεια είναι ότι με τα κοινά ασχολούμαι από φοιτητής, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια ολόκληρης της χώρας, αλλά και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Είναι πάγια άποψή μου ότι οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να συμμετέχουμε και να μην αφήνουμε τις τύχες μας σε άλλους. Ήμουν και είμαι πάντα κατά της ιδιώτευσης και της αποχής που πολλοί λανσάρουν ως άποψη και αντίδραση των νέων απέναντι σε αδιέξοδες πολιτικές. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί τη χειρότερη επιλογή κάθε νέου που αγαπάει πραγματικά τον τόπο του. Ειδικά αυτή την ώρα που η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή και τη ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό επέλεξα να τον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών, που είναι μια μικρογραφία ολόκληρης της κοινωνίας. Μια περιοχή με ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά, στηρίζουν την οικογένειά τους και συνεχίζουν να αγωνίζονται κάθε μέρα για ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.

Ως υποψήφιος βουλευτής ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες προκειμένου να τους πείσετε να σας ψηφίσουν;

Είμαι υποψήφιος βουλευτής γιατί θέλω να εκπροσωπήσω όλους τους πολίτες που καθημερινά αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή και που αξίζουν μια καλύτερη Ελλάδα.

Ζητώ από τους πολίτες όμως να είμαι η νέα επιλογή στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και για να εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή τη νέα γενιά, τη γενιά μου, τους ανθρώπους στους οποίους στηρίζεται το μέλλον της πατρίδας μας. Για να μιλήσω για όσα απασχολούν και προβληματίζουν αυτούς που έμειναν στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας τις ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίζω κι εγώ, αλλά και εκείνους που πήραν τη δύσκολη απόφαση να φύγουν.

Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου για να φτιάξουμε όλοι μαζί μια άλλη Ελλάδα, μια χώρα κανονική και σύγχρονη που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Συνέντευξη στη Χρύσα Σαραντοπούλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa