Κόσμος

Σάλος στη Βραζιλία με τις δηλώσεις Μπολσονάρο υπέρ της παιδικής εργασίας!

Δεν έχουν τέλος οι δηλώσεις του Ζαΐρ Μπολσονάρο που προκαλούν σάλο. Αυτή τη φορά, ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος δικαιολόγησε την παιδική εργασία.

«Δείτε, το ότι εργάσθηκα στο αγρόκτημα στα 9 ή τα 10 μου, αυτό δεν με έβλαψε καθόλου. Όταν ένα παιδί ηλικίας 9 ή 10 ετών δουλεύει κάπου, υπάρχουν πάρα πολλοί για να καταγγείλουν την ‘καταναγκαστική εργασία’ ή την ‘παιδική εργασία’. Όμως αν καπνίζει κρακ, κανένας δεν λέει τίποτε», δήλωσε την Πέμπτη ο ακροδεξιός πρόεδρος.

«Η εργασία δίνει αξιοπρέπεια στους άνδρες και στις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας», συνέχισε στην ζωντανή εβδομαδιαία εκπομπή του στο Facebook.

Την επομένη, σε μια επίσημη εκδήλωση, πρόσθεσε: «Εργάσθηκα από την ηλικία των 8 ετών φυτεύοντας καλαμπόκι, κόβοντας μπανάνες (…) ενώ παράλληλα σπούδαζα. Και σήμερα είμαι αυτός που είμαι. Δεν είναι δημαγωγία, είναι η αλήθεια».

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, τα συνδικάτα και φορείς προστασίας των παιδιών, στη Βραζιλία αλλά και παγκόσμια.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa