Κοινωνία

Σέρρες: Στη «δίνη» του κορωνοϊού η πόλη – Ανησυχία για τα 19 κρούσματα σε γηροκομείο

Ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» για τα καλά την πόλη των Σερρών καθώς μέρα με την μέρα όλο και πολλά επιπλέον μέτρα παίρνονται ώστε να ανασχεθεί η επιδημία.

Σύμφωνα μ πληροφορίες μέχρι στιγμής αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, η αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ, όπως επίσης και η αναστολή των τμημάτων της σχολής χορού και γυμναστικής της δημοτικής επιχείρησης.

Κατά τη  διάρκεια ειδικής σύσκεψης αποφασίστηκε ακόμα η προμήθεια υγειονομικού υλικού, η καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών και η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών του δήμου καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Επίσης κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην πόλη της Βορείου Ελλάδα και πραγματοποιούν δειγματοληπτικά τεστ στον γενικό πληθυσμό, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των θετικών κρουσμάτων. Να σημειώσουμε ότι καθημερινά πραγματοποιούνται περί τα 300 τεστ, ενώ μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική πλατεία των Σερρών.

Ανησυχία στην «Κωστοπούλειο Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων

Σε αυτό το σημείο μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στην «Κωστοπούλειο Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί συνολικά 19 κρούσματα στο προσωπικό και τους τροφίμους.

Να σημειώσουμε ότι εχθές το απόγευμα τέσσερις τρόφιμοι είχαν μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ (νοσοκομείο αναφοράς), ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι τρεις τρόφιμοι. Ο διευθυντής της μονάδας Κώστας Καραμούτσος σε δηλώσεις του εξέφρασε την αγωνία του για την εξέλιξη της όλης κατάστασης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι τηρούνταν με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και γίνονταν τακτικοί έλεγχοι σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους. Τόνισε, δε, ότι όλα τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται μόνο σε μία πτέρυγα. Η «Κωστοπούλειος Στέγη» φροντίδας ηλικιωμένων φιλοξενεί συνολικά 113 τροφίμους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa