Παρασκηνιακά

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Τα δύο ατυχήματα του Γιώργου Παπανδρέου

À¡—…”¡ -  ¡—Õ¡¬¡À… ”‘œÕ ‘’—Õ¡¬œ (01/03/2009) ( Ÿ”‘¡” áՑ∆…¡—«” // EUROKINISSI)

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου η σημερινή και το «Παρασκήνιο» επιστρέφει στο 2008, τότε που συνέβη το ατύχημα στον Γιώργο Παπανδρέου.

Ήταν τον Απρίλιο του 2008, όταν ο πρώην πρωθυπουργός κάνοντας ποδήλατο, είχε πέσει καθώς είχε μπλεχτεί το χέρι του στην αλυσίδα του ποδηλάτου του. Το γεγονός είχε συζητηθεί και διακωμωδηθεί, ενώ είχε γίνει και θέμα στο καρναβάλι στον Τύρναβο της Λάρισας (απ’ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, της 1ης Μαρτίου 2009)

Όμως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε κι ένα δεύτερο ατύχημα, τον Ιούλιο του 2012, όταν προσπαθώντας να στρίψει, έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου, έπεσε και τραυματίστηκε στη φτέρνα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για ακτινογραφία, η οποία δεν έδειξε όμως κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Σήμερα, 3η Ιουνίου δήμοι της Αττικής, εντός και εκτός λεκανοπεδίου, διαμορφώνονται ανάλογα προκειμένου να παροτρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους στις σημερινές μετακινήσεις τους ή διοργανώνουν «ποδηλατάδες».

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ποδηλατική δράση  στο Πεδίον του Άρεως  την Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 18.00 μ.μ. έως 20.00 μ.μ. «Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής. Η ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε  θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας. Για τον λόγο αυτό εργαζόμαστε συστηματικά  προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα συμβάλουν στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας», αναφέρει ο κ. Πατούλης.

Στον Άγιο Δημήτριο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου διαμόρφωσε κατάλληλα μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου της πόλης, λίγο πιο βόρεια, στον δήμο Ηλιούπολης, ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης διοργανώνει ειδικό γύρο 4 χιλιομέτρων με ποδήλατο, ενώ σε «ποδηλατο-βόλτα» καλεί τους δημότες και ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Στον Ασπρόπυργο ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου μέσω του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του δήμου, προσκαλεί τον κόσμο σε μια δράση κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER