Πολιτική

Σήμερα η ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Μία μέρα μετά την έντονη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, για τις αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η ψηφοφορία, που θα αναδείξει ποιες διατάξεις και με ποια πλειοψηφία θα περάσουν στη φάση της επόμενης Βουλής για τροποποίηση και ποιες θα λάβουν κοινοβουλευτικό απαγορευτικό και θα παραμείνουν ως έχουν, θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί.

Χρονοβόρα η διαδικασία

Με δύο ψηφοδέλτια, ένα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα της ΝΔ, τα οποία θα ενοποιηθούν σε ένα πολυσέλιδο, θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και περίπλοκη, ενώ οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνες της ΝΔ.

Η διαφορά των δύο ψηφοδελτίων είναι πως εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ πως σε κάθε άρθρο υπάρχει και κατεύθυνση για το πώς πρέπει να αναθεωρηθεί στην επόμενη Βουλή. Αντιθέτως, της ΝΔ δεν έχει κατεύθυνση, παρά μόνο αναφέρει ποια άρθρα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa