Κόσμος

Σαλβίνι κατά Ρίτσαρντ Γκιρ: Πάρε τους πρόσφυγες στο Χόλιγουντ μέσα στις βίλες σου

Ο Ματέο Σαλβίνι επιτέθηκε στον Ρίτσαρντ Γκιρ, επειδή ο ηθοποιός πήγε και επισκέφθηκε τους 160 μετανάστες που είναι σε πλοίο ΜΚΟ, ανοιχτά της Ιταλίας.

«Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του και τον ενημερώνουμε ότι μπορεί να τους πάρει όλους στο Χόλιγουντ με το τζετ του» είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στον Ρίτσαρντ Γκιρ ο αρχηγός της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, όταν ο πασίγνωστος ηθοποιός απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λιμάνι για το πλοίο όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι οι 160 πρόσφυγες.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της ΜΚΟ Open Arms σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα προκειμένου να απευθύνει έκκληση ώστε να μπορέσει το πλοίο να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι.

Ο Σαλβίνι δεν έμεινε μόνο εκεί και συνέχισε λέγοντας πως «Ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος εκφράζει τα αιτήματά του για τη μοίρα των μεταναστών της Open Arms και τον ευχαριστούμε: θα μπορέσει να τους πάρει όλους με το ιδιωτικό του τζετ στο Χόλιγουντ και να τους κρατήσει στις βίλες του»

Οι πρόσφυγες διασώθηκαν σε διεθνή ύδατα και έχουν το δικαίωμα να προσεγγίσουν σε ασφαλές λιμάνι και να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Όσκαρ Καμπς, ιδρυτής του κινήματος Open Arms.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa