Κόσμος

Σαρωτική αναδιάρθρωση ετοιμάζει η Deutsche Bank! 18.000 εργαζόμενοι αποχωρούν

Για σαρωτική αναδιάρθρωση πάει η Deutsche Bank! Κατά 18.000 σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας μέχρι το 2022 η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, στο πλαίσιο μιας σαρωτικής αναδιάρθρωσης 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ανάκαμψή της.

Σύμφωνα με την απόφαση, που ελήφθη μετά την αποτυχία του σχεδίου συγχώνευσής της με την Commerzbank, η Deutsche Bank θα καταργήσει επίσης τον βραχίονα των χρηματιστηριακών υπηρεσιών και θα περιορίσει την επενδυτική τραπεζική.

Αναμένει καθαρές απώλειες 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κόστους της αναδιάρθρωσης. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως θα μειώσει επίσης τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος. Θα δημιουργήσει ακόμα μια νέα μονάδα, η οποία θα μειώσει ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, με την αξία των στοιχείων σταθμισμένων αναλόγως των κινδύνων να φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάιο, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περικοπές» στην επενδυτική τράπεζα. Πληροφορίες των MME ανέφεραν πως η Deutsche Bank μπορεί να καταργούσε έως και 20.000 θέσεις εργασίας -περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της-. Αλλά σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 74.000 μέχρι το 2022.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa