Πολιτική

Σβήνουν τη «φωτιά» Μεϊμαράκη στη ΝΔ

Μεϊμαράκης Μητσοτάκης

Δόθηκαν οι εξηγήσεις και το θέμα χαρακτηρίστηκε «λήξαν». Η ερώτηση, ωστόσο, που απασχολεί αρκετούς στη Νέα Δημοκρατία είναι αν το προχθεσινό επεισόδιο με τις αιχμηρές αναφορές του πρώην προέδρου, Βαγγ. Μεϊμαράκη, ότι «είναι τζάμπα μαγκιά να λες δεν ψηφίζω τα μέτρα», αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές του απόψεις ή απηχούν ένα ρεύμα απόψεων που κινούνται αντίθετα με αυτές της ηγεσίας ή αντιδράσεις και αντιστάσεις στη νέα τάξη πραγμάτων της Πειραιώς, που όμως δεν εκδηλώνονται λόγω της σταθερά ανοδικής δημοσκοπικής πορείας της ΝΔ και της πιθανότητας ανάκτησης της εξουσίας.

Η «φωτιά» άναψε ξαφνικά το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγ. Μεϊμαράκης μπήκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή και σε κουβέντα μαζί τους είπε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα είναι τελείως διαφορετική κατάσταση από τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου», ενώ χαρακτήρισε «τσάμπα μαγκιές» τη θέση «δεν ψηφίζω τα μέτρα» ή «αποχωρώ από τη Βουλή».

«Υπέρ της πολιτικής συνεννόησης»

«Εγώ ήμουν και παραμένω υπέρ της πολιτικής συνεννόησης. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία-τέσσερα βασικά πράγματα που αφορούν στην κρίση», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι την ίδια πολιτική εφαρμόζουμε και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια θα χρειαστεί να συνεχίσουμε εάν εκλεγούμε κυβέρνηση», εμμένοντας ουσιαστικά στην άποψη ότι η ΝΔ δεν θα πρέπει να αρνείται τη συνεννόηση σε πτυχές της οικονομικής πολιτικής…

Αναλυτικό ρεπορτάζ: Διαβάστε στο «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί το Σάββατο 4/2

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa