Κοινωνία

Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Tην κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών διεκδικούν και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 30 Μαϊου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τους εργαζόμενους του ΕΣΥ στην προσυγκέντρωση, στις 10.00, στην οδό Αριστοτέλους, έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) που έχουν προκηρύξει για αύριο οι επαγγελματικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, ενάντια στην άγρια λιτότητα που έχουν επιφέρει τα μέτρα της κυβέρνησης, με την υπερφορολόγηση, την περικοπή των μισθών και των συντάξεων.

Ο ΠΙΣ καλεί τους ιατρούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν αύξηση των μισθών, προσλήψεις προσωπικού, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER