Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Δείτε πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Όπως αναμένεται η απεργία θα δημιουργήσει πρόβλημα στις μετακινήσεις, διότι μεγάλο μέρος των ΜΜΜ απεργούν και δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια σε ΗΣΑΠ,  τρόλεϊ και λεωφορεία καθώς επίσης θα πραγαματοποιηθεί στάση εργασίας και στο Μετρό το οποίο θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 21:00. Τα δρομολόγια του Τραμ θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Την απεργία προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Δεμένα και τα πλοία 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Απεργία και στις Τράπεζες

Όπως έγινε γνωστό στην απεργία θα συμμετάσχουν και τραπεζοϋπάλληλοι. Ο ΟΤΟΕ μάλιστα με ανακοίνωσή του, ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τη Διαιτησία, να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ, μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους».

Να σημειώσουμε ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργατουπάλληλοι. Ο ΕΚΑ ζητάει από την κυβέρνηση την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις».

Κλειστά και τα σχολεία και τα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει πως θα μπει λουκέτο σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, ενώ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετέχει στην απεργία. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών έχουν καλέσει τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Να ενημερώσουμε και τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ΜΜΕ θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας η οποία θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa