Κόσμος

Σε δίκη παραπέμφθηκε ο Νικολά Σαρκοζί

Εντύπωση προκάλεσε εχθές η είδηση της παραπομπής του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σε δίκη με την κατηγορία της  αθέμιτης άσκησης επιρροής σε δικαστικό λειτουργό. Να σημειώσουμε ότι ο Νικολά Σαρκοζί είχε προσπαθήσει με προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρωθεί η υπόθεση και να πάει στο αρχείο.

Ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν δικαστή να κερδίσει προαγωγή σε αντάλλαγμα για τη διαρροή πληροφοριών σε μια ξεχωριστή έρευνα, ενώ εμπλέκεται σε διάφορες ποινικές έρευνες. Ο ίδιος παρ’ όλα αυτά αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ερευνητές άρχισαν να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του προκειμένου να εξετάσουν ισχυρισμούς ότι ο αποθανών Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι χρηματοδότησε την επιτυχή εκστρατεία του Σαρκοζί στις εκλογές του 2007.

Κατά την υποκλοπή των τηλεφωνημάτων του, οι ερευνητές άρχισαν να υποπτεύονται πως ο πρώην πρόεδρος είχε προσφέρει στον δικαστή προαγωγή με αντάλλαγμα πληροφορίες για μια άλλη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο Σαρκοζί είχε δεχθεί παράνομες πληρωμές από την κληρονόμο της L’Oreal Λιλιάν Μπετενκούρ για την ίδια αυτή προεκλογική εκστρατεία.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa