Κόσμος

Σε δίκη παραπέμφθηκε ο Νικολά Σαρκοζί

Εντύπωση προκάλεσε εχθές η είδηση της παραπομπής του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σε δίκη με την κατηγορία της  αθέμιτης άσκησης επιρροής σε δικαστικό λειτουργό. Να σημειώσουμε ότι ο Νικολά Σαρκοζί είχε προσπαθήσει με προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρωθεί η υπόθεση και να πάει στο αρχείο.

Ο Σαρκοζί κατηγορείται ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν δικαστή να κερδίσει προαγωγή σε αντάλλαγμα για τη διαρροή πληροφοριών σε μια ξεχωριστή έρευνα, ενώ εμπλέκεται σε διάφορες ποινικές έρευνες. Ο ίδιος παρ’ όλα αυτά αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ερευνητές άρχισαν να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του προκειμένου να εξετάσουν ισχυρισμούς ότι ο αποθανών Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι χρηματοδότησε την επιτυχή εκστρατεία του Σαρκοζί στις εκλογές του 2007.

Κατά την υποκλοπή των τηλεφωνημάτων του, οι ερευνητές άρχισαν να υποπτεύονται πως ο πρώην πρόεδρος είχε προσφέρει στον δικαστή προαγωγή με αντάλλαγμα πληροφορίες για μια άλλη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο Σαρκοζί είχε δεχθεί παράνομες πληρωμές από την κληρονόμο της L’Oreal Λιλιάν Μπετενκούρ για την ίδια αυτή προεκλογική εκστρατεία.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa