Κοινωνία Υγεία

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ιταλία – Δείτε τι μέτρα εξετάζονται

Υπό την ηγεσία του υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλια πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία. Γεγονός είναι ότι έχει δημιουργηθεί έντονος προβληματισμός διότι τα κρούσματα σε γειτονικές χώρες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και οι αρχές της χώρας εξετάζουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Παράλληλα πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς». Ακόμα υπάρχει ανοικτή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για ενημέρωση όλων των εξελίξεων γύρω από τον ιό.

Το υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες πως όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Μόλις ολοκληρωθεί η σύσκεψη θα υπάρξουν νεότερα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa