Κοινωνία

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ μετά το χτύπημα κατά του Παπαδήμου – Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι μηχανισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς παραμένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο πέρα από τον εκρηκτικό φάκελο που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή σε επιχειρηματίες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο διεξάγονται έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και τράπεζες έτσι ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να έχει περάσει κι άλλο τρομοδέμα από τα συστήματα ελέγχουν των ΕΛΤΑ και των εταιρειών κούριερ.

Πάντως, η επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό παραπέμπει στους Πυρήνες της Φωτιάς. Κι αυτό γιατί τον περασμένο Μάρτιο η εν λόγω οργάνωση είχε στείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε διάφορα πολιτικά και επιχειρηματικά ευρωπαϊκά στελέχη, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τότε οι «Πυρήνες» είναι στείλει μία προκήρυξη με την οποία είναι προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε άλλη πιο εκτενής, κάτι που έως τώρα δεν έχει συμβεί.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός γίνεται στόχος των τρομοκρατών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών έως τώρα

Από την ανασύσταση του φακέλου προκύπτει πως ο αποστολέας είχε διεύθυνση στο Κολωνάκι και δεν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο, αλλά προφανώς χρησιμοποίησε πλαστό όνομα.
Εκτιμάται ότι η ταχυδρόμηση του φακέλου έχει γίνει σε ένα από τα διάσπαρτα ταχυδρομικά κουτιά, στο κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, από το υλικό των καμερών της Βουλής, που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική, προκύπτει σαφέστατα η παρουσία του φρουρού του Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, το πρωί της Πέμπτης, ακριβώς όπως είχε πει ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι πιθανό το τρομοπακέτο να πέρασε από τα μηχανήματα X-Ray της Βουλής, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στη μνήμη του μηχανήματος.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο – ντοκουμέντο: Ο Λουκάς Παπαδήμος αιμόφυρτος πάνω στο φορείο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa