Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μάθιου Νίμιτς, ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, αναφορικά με την εύρεση λύσης στο Σκοπιανό.Ξεκαθάρισε, ωστόσο ότι λύση χωρίς το όνομα «Μακεδονία» δεν είναι ρεαλιστική.

Πατά την αισιοδοξία του κ. Νίμιτς ο Σκοπιανός διαπραγματευτής είναι έτοιμος να τινάξει ξανά την διαπραγμάτευση στον αέρα κάνοντας λόγο ότι βρίσκονται πολύ μακριά από μια αξιοπρεπή λύση.

Ο Σκοπιανός διαπραγματευτής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του. Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας. Επίσης, σήμερα το 2018 κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του «μακεδονικού» λαού και της «μακεδονικής» γλώσσας. Από την πλευρά του διαμεσολαβητή παρουσιάστηκαν σήμερα κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση. Ωστόσο θα μεταφέρω τις προτάσεις αυτές στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αυτή θα είναι που θα λάβει θέση στο θέμα αυτό».

Σχολιάστε ...