Πολιτική

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου – Γαβρόγλου – Τι συζήτησαν

Συνάντηση, σε κλίμα συνεργασίας είχαν, κατά κοινή δήλωσή τους, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Είχαμε μια από τις τακτικές συναντήσεις μας στην οποία συζητήσαμε ένα σύνολο εκκρεμοτήτων, ένα σύνολο θεμάτων. Περίπου σε ένα μήνα θα έχουμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκλησίας-Πολιτείας και κάνουμε μια προεργασία για τον καθορισμό της ατζέντας» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου. «Οπως πάντα, έχουμε συμφωνία σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων. Συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα και θα τα κωδικοποιήσουμε ενόψει της συνάντησης».

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκλησίας- Πολιτείας, ο υπουργός ανέφερε ότι συσσωρεύεται σειρά ζητημάτων διοικητικού χαρακτήρα, όπως η επιτροπή για την εκκλησιαστική περιουσία, που, σημείωσε, πηγαίνει πολύ καλά. «Έχουμε ετοιμάσει τα σχέδια για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και γενικά την ατζέντα των διοικητικών θεμάτων και θέλουν πάντα μια αντιμετώπιση πιο σύγχρονη, πιο επί της ουσίας, με την οποία προφανώς συμφωνεί και ο αρχιεπίσκοπος και μάλιστα είχε υποδείξει και διάφορες λύσεις», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε για την Επιτροπή Πολιτείας – Εκκλησίας, στην οποία «σε κάθε συνάντηση, σε κάθε συζήτηση, αντιμετωπίζουμε χαμηλότερα θέματα, τα καθημερινά, και προτιμούμε να τα λύνουμε σιγά σιγά, με υπομονή, με συνεργασία και να μην τα λύνουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων».

«Σήμερα συζητήθηκαν θέματα διοικητικά, λειτουργικά, οικονομικά, υπηρεσιακά», συμπλήρωσε. «Οι συνεργάτες μας θα τα σταχυολογήσουν, θα τα επιλέξουν, θα τα συζητήσουν και θα οριστούν ομαδικά» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Είναι θέματα καθημερινά, τα αντιμετωπίζουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξε καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά, πνεύμα συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία».

Κατά τη συνάντηση των δύο αρχών, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, παρίσταντο ο γ.γ. Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαϊτζής, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa