Κοινωνία

Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών υπάρχει εξαιτίας της θερμοκρασίας που ανεβαίνει από σήμερα σε πολλές περιοχές της ανατολικής -νοτιοανατολικής νησιωτικής Ελλάδας, όπου θα πνέουν επίσης ισχυροί άνεμοι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου είναι η Εύβοια, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, οι Κυκλάδες, ο νομός Ηρακλείου και το Λασίθι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Ακόμη, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (όπως δισκοπρίονα ή συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa