Κόσμος

Σε ποιον έδωσε το «δαχτυλίδι» της η Λεπέν;

Μαρί Λεπέν

Ξάφνιασε σχεδόν τους πάντες η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν, η οποία έδωσε το δαχτυλίδι της σε ένα πρόσωπο έκπληξη.

Ειδικότερα, η Λεπέν, το «χάρισε» σε έναν 60χρονο δημοσιογράφο από το Λίβανο και ένθερμο υποστηρικτή του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Η ίδια, έδωσε προσωρινά το «δαχτυλίδι», μετά την αποχώρησή της από την ηγεσία του κόμματος για να επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία.

Η Λεπέν, πάντως, ξάφνιασε τους πάντες όταν ανακοίνωσε το όνομα του προσωρινού αντικαταστάτη της. Μέχρι την 7η Μαΐου, όταν θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία, τα ηνία του κόμματος θα έχει Ζαν Φρανσουά Ζαλκ, ένας από τους ελάχιστα γνωστούς αντιπροέδρους του Εθνικού Κόμματος, υπεύθυνος για νομικές υποθέσεις.

Κανείς δεν περίμενε ότι η Λεπέν θα τον επέλεγε κι όλοι περίμεναν πως θα όριζε προσωρινό διάδοχό της το Νο2 του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό.

Η Μαρίν όμως επέλεξε να τον έχει κοντά της στην προεκλογική εκστρατεία και να αναθέσει για λίγες ημέρες την προεδρία του Εθνικού Μετώπου σε μία παλιά καραβάνα της γαλλικής Ακροδεξιάς.

Πριν από ένα χρόνο, εκτός από τον ταμία του Εθνικού Μετώπου, Βαλεράν ντε Σεν-Ζουστ, και ο αντιπρόεδρος  Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, είχε κατηγορηθεί για απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνη και κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων.Ο  Ζαλκ είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος που έλαβε το κόμμα για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2012.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa